اصول طراحی نمای ساختمان یکی از مواردی است که به دانش و تخصص بالایی در این زمینه نیاز دارد. این کار تخصصی و حرفه ای بوده و لازم است بر اساس یکسری اصول و قواعد خاصی انجام شود. طراحان و معماران حرفه ای با تخصص خود می توانند نمایی زیبا و فوق العاده را خلق کنند. در این مقاله با اصول و قواعد این نوع طراحی آشنا خواهیم شد و هر کدام از این اصول را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.ثبت آگهی رایگان در گوگل توسط نیاز مردم مکانی برای ثبت آگهی طراحی دکوراسیون داخلی در تهران .
آشنایی با اصول طراحی نمای ساختمان
از آنجا که نمای ساختمان تاثیر بی نظیری در زیبایی ساختمان و فضای شهری دارد، از اینرو لازم است قبل از طراحی آن به یکسری نکات و قواعد خاص توجه داشته باشید. در واقع این نوع طراحی شامل یکسری اصول و قواعد خاص می باشد. برای اجرای این نوع طراحی به تخصص و شناخت اصول و قواعد نیاز است. در این قسمت نگاهی مختصر بر برخی از این اصول طراحی خواهیم داشت.
حفظ سادگی: یکی از اصول طراحی نمای ساختمان حفظ سادگی آن است. بهتر است بدانید استفاده از مواد و متریال های مختلف تاثیر فوق العاده ای در کاهش سادگی نما دارد. مطابق این اصل از یک یا دو عنصر شاخص استفاده شده و از عناصر شلوغ و زیاد استفاده نمی شود. اگر نما دارای طراحی ساده باشد عناصر به کار رفته در آن تاثیر خارق العاده ای در کیفیت بصری دارد.
اجرای نورپردازی مناسب و ایده آل: نورپردازی از دیگر نکات مهمی است که در این نوع طراحی باید مورد توجه قرار گیرد. این فاکتور بخشی از طراحی بوده و معمولا همراه با طراحی صورت می گیرد. برای این که نمای شما از جلوه ای زیبا و بی نظیر در موقع شب برخوردار باشد، باید به صورت حرفه ای اقدام به نورپردازی آن نمایید. این اصل اغلب با هدف تاکید بر خصوصیات بصری نما صورت می گیرد.
نگاهی بر دیگر اصول این نوع طراحی
بهتر است بدانید علاوه بر اصول ذکر شده برای این نوع طراحی لازم است به یکسری اصول و قواعد دیگر توجه و دقت داشته باشید. در این قسمت نگاهی بر این اصول خواهیم داشت.
استفاده از متریال و مصالح مناسب: انتخاب متریال مناسب و ایده آل از دیگر نکات مهم جهت رسیدن به یک نمای زیبا و بی نظیر است. این فاکتور در کنار داشتن یک طرح ماهرانه و فوق العاده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
استفاده از رنگ های ایده آل و مناسب: معماران و طراحان امروزه برای رعایت اصول طراحی نمای ساختمان اغلب از پالت ها و ترکیب های رنگی خنثی استفاده می کنند. رنگ هایی همچون قهوه ای، خاکستری و بژ گزینه های مناسب و ایده آل برای استفاده در نمای ساختمان محسوب می شوند. استفاده از رنگ های غنی همچون آلبالویی یا بنفش در کنار رنگ های خنثی از یکنواختی نما جلوگیری می کند. ترکیب رنگ های خنثی در کنار رنگ های آلبالویی یا بنفش نمایی زیبا و بی نظیر را به وجود می آورد.
ارتباط و پیوستگی مواد مورد استفاده: از دیگر اصول و قواعد طراحی نمای ساختمان ارتباط و پیوستگی مواد مورد استفاده است. اگر می خواهید نمایی زیبا داشته باشید باید این ارتباط و پیوستگی در تمام نقاط نما قابل مشاهده باشد. برای این نوع طراحی باید یک شکل و فرم کلی در نظر گرفته شود. در واقع نمای پیوسته نمایی است که هر کدام از قسمت های آن با یکدیگر هم خوانی دارند.
آشنایی با عوامل و فاکتورهای مهم در طراحی نمای ساختمان
بهتر است بدانید در اصول طراحی نمای ساختمان دو عامل مهم یعنی بودجه کارفرما و سبک و متریال مورد نظر تاثیر گذار هستند. یک طراح مجرب در ابتدا نمای ساختمان را متناسب با بودجه مالی کارفرما طراحی می کند. اگر یک طراح حرفه ای و خبره باشد به راحتی می تواند مناسب ترین و ایده آل ترین طرح را با بهینه ترین هزینه به مشتری تحویل دهد. از دیگر عواملی که ارتباط بسیار نزدیکی با هزینه طراحی نما دارد، متریال و سبک انتخابی است. کاربران متناسب با بودجه مالی خود و از طریق مشورت با گروه طراحی می توانند طرح مناسبی را انتخاب کنند.