ضایعات استیل چگونه بازیافت می شود؟
بازیافت ضایعات استیل بازار بسیار داغی داشته و بازیافت آن بسیار کاربردی می باشد. این فلز قابلیت بازیافت صد در صدی دارد. ضایعات استیل به ضایعات فولاد ضد زنگ نیز شناخته می شود. از ترکیب فلز فولاد با کروم فولاد ضد زنگ تولید می گردد. آلیاژ کروم در این نوع از فلز 11 درصد می باشد. فولاد ضد زنگ بسیار مقاوم بوده و خواصی همچون ضد خوردگی و ضد زنگ زدگی دارد که به همین دلیل در صنایع مختلفی می توان از آن استفاده نمود. از آنجایی که از فلز استیل در محصولات مختلف و با کارایی های متفاوت استفاده می گردد، آلیاژ های گوناگونی نیز در آن به کار گرفته می شود. برخی از این آلیاژ ها مانند نیکل، مس، قلع و غیره هستند.
همانطور که گفته شد طیف محصولات تولید شده توسط فلز استیل بسیار گسترده می باشد به همین دلیل می توان عنوان نمود که خریدار ضایعات آن نیز به مراتب حجم زیادی دارد. صنایعی که از استیل در محصولات خود استفاده می کنند عبارتند از: صنایع خودروسازی، صنایع غذایی، تولید لوازم خانگی، صنعت هواپیما سازی، ساخت تانکر های حامل سوخت و غیره. این محصولات پس از گذشت عمر مفید آن ها به قراضه های استیل تبدیل می شوند.
دسته بندی ضایعات استیل
ضایعات های استیل به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که برخی از آن ها در ادامه ذکر شده است
شیرآلات استیل
این نوع از قراضه ها شامل شیرآلات استفاده شده در منازل و اداره ها می باشد.
شیرآلات استیل صنعتی
شیرآلات صنعتی به کار رفته شده در کارخانه ها و پتروشیمی ها در این دسته از قراضه های استیل قرار می گیرند.
دورریختنی های استیل خانگی
سینک ظرفشویی، کابینت ها، ظروف غذاخوری استیل در این گروه جای دارند.
دورریختنی های استیل کارگاهی
قراضه هایی که در کارگاه هایی مانند تراشکاری ها، برش خورده و غیر قایل استفاده می شوند در این دسته بندی قرار دارند.
ضایعات استیل هندی چیست؟
برخی از مدل های استیل قابلیت مغناطیسی نداشته و جذب آهنربا نمی شوند که به آن ها استیل های نگیر هم گفته می شود. از قراضه های استیل هندی در مواردی مانند ساخت سینک های ظرفشویی و بعضی از لوازم خانگی استفاده می گردد.
قیمت ضایعات استیل
قیمت ضایعات های استیل به عوامل مختلفی بستگی دارد. با توجه به آلیاژ به کار رفته در آن و کیفیت فلز، قیمت این دورریختنی ها نیز متفاوت می باشد. از جمله عواملی که بسیار بر قیمت قراضه های استیل موثر هستند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- میزان عرضه و تقاضا
- قیمت ارز و خصوصا دلار
- قیمت جهانی نفت
- بازارهای جهانی
هرچه میزان عرضه نسبت به تقاضا کمتر باشد، قیمت قراضه های استیل افزایش بیشتری خواهد داشت. همچنین با تغییر قیمت دلار در داخل کشور نیز قیمت فلز استیل دچار نوسان می شود. از طرف دیگر تغییرات قیمت نفت بر قیمت قراضه های استیل نیز تاثیر گذار می باشد. به دلیل اینکه قیمت این فلز با توجه به بازار جهانی تعیین می شود، روزانه ممکن است دستخوش تغییرات زیادی شود.
مراحل بازیافت ضایعات استیل:
ضایعاتهای استیل طبق مراحل ذکر شده در زیر قابل بازیافت شده و مجدد به چرخه مصرف باز می گردند:
- آماده سازی و طبقه بندی قراضه های استیل
- جداسازی مغناطیسی قراضه ها
- فشرده سازی قراضه های استیل
- خرد کردن ضایعات استیل
- جدا کردن ضایعات استیل از طریق روش گردابی
- ذوب کردن قراضه ها
با کمک بازیافت قراضه های استیل می توان به مقدار زیادی در هزینه تامین مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف در صنایع صرفه جویی نمود. از طرف دیگر جمع آوری این ضایعات از طبیعت کمک فراوانی به پاکیزگی محیط زیست خواهد کرد.
نتیجه گیری:
بازیافت ضایعات استیل می تواند به مقدار قابل توجهی از آلودگی هوا بکاهد. به دلیل اینکه در تولید محصولات استیل حجم زیادی گرد و غبار وارد هوا می شود، این کار موجب جلوگیری از آلوده شدن هوا نیز خواهد شد. از سوی دیگر صنایع می توانند با بازیافت این قراضه های فلزی تا حد زیادی هزینه های خود را کاهش دهند و سود بیشتری کسب نمایند. همچنین سرعت تولید محصولات هم به این ترتیب افزایش پیدا خواهد کرد.