هر آنچه که باید در مورد ضایعات آهن بدانید
ضایعات آهن در واقع همان ضایعات فولادی کم کربن بوده که جهت استفاده مجدد می توان آن را بازیافت نمود. یکی از مهمترین منابعی که جهت تامین مواد اولیه بسیاری از مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می گیرد، قراضه آهن است. اکثر پسماندها نظیر: ضایعات آهن، مس، آلومینیوم و… قابلیت بازیافت داشته و می توان از آنها در صنایع مختلف استفاده نمود. حدود 10 الی 15 درصد از مصالح استفاده شده در ساختمان سازی از ضایعات فلزی می باشد. به همین دلیل امروزه، خرید و فروش ضایعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات مهمی را در مورد آهن قراضه ها و نحوه خرید و فروش آنها در اختیارتان قرار دهیم.
ضایعات آهن و مزایای استفاده از آن
اکثر ضایعاتی که ما در اطرافمان مشاهده می کنیم در صنایع و کارخانه های مختلف تولید می شوند. به عنوان مثال، آهن آلات مورد استفاده در ساختمان سازی را بعد از اینکه به طور کامل فرسوده شدند می توان مورد بازیافت قرار داد. حتی یک خودروی تصادفی هم می تواند به عنوان ضایعات، شناخته شده و به چرخه مصرف جهت استفاده مجدد بازگردد.
امروزه، خرید و فروش ضایعات آهن به دلیل مزایا و کاربردهای فراوان آن در صنایع مورد توجه اکثر افراد واقع شده است. ضایعات آهن را بعد از جمع آوری از محیط، طی فرایند خاصی مورد بازیافت مجدد قرار می دهند. با فروش این ضایعات در بازارهای جهانی می توان نقش مهمی را در افزایش سودآوری و ایجاد ثروت در کشور ایفا نمود. از جمله مهمترین مزایای استفاده از ضایعات آهن در صنایع و کارخانه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- از آهن قراضه ها می توان به عنوان محصولات فلزی جدید که مقاومت بسیار بالایی دارند، استفاده نمود.
- میز، صندلی و نیمکت از جمله مواردی هستند که در تولید آنها از ضایعاتی نظیر: آهن استفاده می شود.
- مجسمه سازی، نمونه دیگری است که می توان از آهن قراضه ها در ساخت این قطعات هنری استفاده نمود.
- ضایعات آهن، کاربردهای صنعتی هم داشته که از جمله آنها می توان به جاده سازی، پل سازی، تولید خودرو و همچنین تولید هواپیما اشاره کرد.
چه پارامترهای کلیدی بر قیمت گذاری ضایعات آهن تاثیر می گذارد؟
اینکه چگونه قیمت گذاری ضایعات آهن از دیگر بخش های صنعت فولاد متمایز می شود به شیوه قیمت گذاری تحویل در مقصد بستگی دارد. تا زمانی که بار به طور کامل در مقصد تخلیه نشده باشد نمی توان معیار درستی از قیمت نهایی خرید آن کارخانه را جهت قیمت گذاری دقیق ضایعات تعیین نمود. در این بین می توان از کمک کارشناسان کنترل کیفی کارخانه ها جهت شناسایی ماهیت قراضه ها و درجه بندی آنها استفاده نمود.
این امر در تعیین قیمت گذاری دقیق ضایعات آهن بسیار ضروری می باشد. در اینصورت هیچ سو استفاده گری در بازار نمی تواند با تعیین قیمت های خارج از عرف بازار به تامین کنندگان آهن قراضه ها در کشور ضرر رسانده یا بر شرایط خرید کارخانه های دیگر تاثیر بگذارد. به طور کلی می توان گفت که پارامترهای مختلفی نظیر: کیفیت، مدت پرداخت، میزان ناخالصی، هزینه حمل و نقل و… بر قیمت ضایعات آهن تاثیر می گذارند.
آشنایی با نحوه خرید و فروش آهن قراضه ها
خرید ضایعات آهن و فروش آن یکی از مهمترین موضوعاتی بوده که مورد توجه اکثر افراد و صنایع مختلف قرار گرفته است. به طور کلی، نحوه خرید و فروش قراضه های آهن به دو صورت (تحویل در مبدا و تحویل در مقصد) انجام می شود.
- اولین روش این است که کارخانه خریدار بعد از تعیین درجه بندی قراضه ها و توافق بر قیمت هر نوع از درجه بار، کالای مورد نظر خود را از تامین کننده در مقصد تحویل بگیرد. قیمت قراضه ها هم توسط کارشناس کنترل کیفی کارخانه به هنگام تحویل آنها در مقصد تعیین می شود. بعد از تعیین قیمت نهایی، وزن خالص بار در مقصد و همچنین کسر هزینه پسکرایه از مبلغ محاسبه شده می توان جهت پرداخت مبلغ خالص به فروشنده اقدام نمود.
- در روش دوم، خریدار ضایعات آهن جهت دریافت آنها در مبدا از تامین کننده اصلی اقدام می کند. در این روش تامین کننده، ضایعات را در مبدا در اختیار خریدار قرار داده تا پس از بررسی کلی، توافق بر سر قیمت انجام شود. البته این روش تحت شرایط خاصی توسط کارخانه های خریدار ضایعات صورت می پذیرد.