طراحی نمای ساختمان را باید به دست متخصصان و معماران حرفه ای سپرد. در این نوع طراحی لازم است به فاکتورهایی همچون زیبایی جداره شهری، شرایط اقلیمی، تنظیم آسایش کاربران و مقدار انرژی مصرفی توجه و دقت بالایی داشته باشید. به جرات می توان گفت یکی از اجزای اصلی در هر ساختمانی نمای آن است. این قسمت از ساختمان تاثیر بسیاری در زیبایی فضای شهر نیز دارد.
جهت دیدن طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.
آشنایی با انواع مختلف سبک های طراحی نما
امروزه معماران برای طراحی نمای ساختمان از سبک های خاصی استفاده می کنند. هر کدام از این سبک ها از ویژگی ها و خصوصیات خاصی برخوردار هستند. در ادامه نگاهی مختصر بر سبک های این نوع طراحی خواهیم داشت.
سبک طراحی نمای رومی: این نوع سبک امروزه طرفداران زیادی را در کشورمان ایران به خود اختصاص داده است. این نوع سبک در مقایسه با دیگر سبک ها جلوه و شکوه بیشتری داشته و از طرح های شلوغ پیروی می کند. از دیگر ویژگی های برجسته این نوع سبک می توان به استفاده از المان های باستانی و کهن، ستون های تزئینی، مجسمه های رومی و کنده کاری اشاره کرد. استفاده از یک نورپردازی اصولی در کنار این سبک جلوه بسیار زیبا و شگفت انگیزی را به نما می بخشد. این سبک گزینه مناسب و ایده آلی برای ساختمان های لوکس محسوب می شود.
سبک گات: از دیگر سبک هایی که معماران از آن برای طراحی نمای ساختمان استفاده می کنند سبک گات می باشد. این نوع سبک در قرون وسطی مطرح شده و از سبک رومی الهام گرفته است. از ویژگی های برجشته این نوع سبک می توان به المان های تیز و مثلثی، مناره های مخروطی شکل و سنگ ها و ستون های تراشیده اشاره کرد. از این سبک اغلب در قلعه های اروپایی قرون وسطی، خوابگاه های قرون وسطی، کلیسای جامع و راهبه ها استفاده شده است.
آشنایی با سبک طراحی نمای مینیمال
از دیگر سبک های رایج طراحی نما سبک مینیمال است. در واقع سبک مینیمالیسم یا سبک ساده گرایی از دیگر سبک هایی است که امروزه برای طراحی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در این سبک اغلب از یک یا دو نوع مصالح استفاده می شود. سادگی و نفی هرگونه تزئینات زاید از ویژگی های بارز این سبک به شمار می آید. در واقع در این سبک از فرم های صریح و ساده به طور چشمگیری استفاده می شود.
نگاهی بر دیگر سبک های طراحی نمای ساختمان
بهتر است بدانید علاوه بر موارد ذکر شده امروزه برای طراحی نما از سبک های مختلف دیگری نیز استفاده می شود. در این بخش با دیگر سبک های موجود در این زمینه آشنا خواهیم شد.
سبک طراحی مدرن: از دیگر سبک های رایج طراحی نمای ساختمان که امروزه مورد توجه بسیاری از طراحان و معماران قرار گرفته است، سبک مدرن است.در این سبک اغلب از اشکال هندسی ساده، بام های مسطح، خطوط صاف، طرح های باز و آشکار استفاده می شود. استفاده از جزئیات و تزئینات در این سبک به کمترین مقدار ممکن می رسد.
سبک طراحی کلاسیک: این نوع سبک شباهت زیادی با معماری یونان و روم باستان دارد. در این سبک اغلب از مصالح ساختمانی گران قیمت همچون سنگ های طبیعی مرمر و گرانیت و ترواورتن استفاده می شود. با استفاده از این نوع سبک طراحی نما می توان زیبایی و تازگی خاصی را به شهر بخشید. درب ورودی بزرگ، سرستون های بلند و تراشیده، سنگ های قیمتی و تجمل و شکوه ساختمان از ویژگی بارز این سبک محسوب می شوند.
سبک طراحی نمای اسلامی: از دیگر سبک های مورد استفاده برای طراحی سبک طراحی نمای اسلامی است. این سبک اغلب جهت طراحی اماکن سنتی و مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگی های بارز و برجسته این نوع سبک می توان به وحدت و هویت یکسانی اشاره داشت. همچنین در این سبک از جزئیات تزئینی همچون خطاطی بر روی کاشی ها، کاشی های رنگی چند ضلعی و اشکال هندسی به طور قابل توجهی استفاده می شود. بهتر است متناسب با سلیقه، بودجه مالی، موقعیت آب و هوایی و … از بین سبک های مختلف مدل مناسب را برای طراحی نمای ساختمان خود انتخاب نمایید.