نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل

حسابداری ضایعات چیست؟

ضایعات

۶ بهمن ۱۴۰۱ 639 بازدید
نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل

حسابداری ضایعات چیست؟

ضایعات و حسابداری آنها

ضایعات را می توان اینگونه تعریف نمود که اگر درون کارخانه ای در طول پروسه تولید به هر دلیلی محصولی از رده خارج شود و قابل استفاده نباشد به آن ضایعات گفته می شود. در برخی موارد این محصولات با استاندارد های تولیدی کارخانه همخوانی نداشته و به همین دلیل کنار گذاشته می شوند. از رده خارج شدن محصول به این معنی نیست که دیگر نمی توان به هیچ عنوان از آن استفاده نمود. بلکه می تواند با انجام فرایند های لازم آن ها را بازیافت نموده و مجددا به چرخه باز گرداند و یا به همان صورت به فروش رساند.

حسابداری ضایعات

استفاده نشدن محصول یا به عبارت دیگر تبدیل شدن به ضایعات نیز دارای هزینه تولید می باشد. یعنی در کارخانه برای تولید هر محصول هزینه ای صرف می شود. چه محصول قابل استفاده باشد و چه قابل استفاده نباشد می بایست هزینه آن را محاسبه نمود. بنابراین حسابداران هزینه محصولات از رده خارج شده را باید به عنوان حسابداری ضایعات ثبت نمایند. در برخی موارد محصولات تولیدی از رده خارج شده قابل فروش بوده و در برخی موارد غیر قابل فروش می باشند. تمامی این نکات و رده بندی آنها باید به صورت جداگانه و به شیوه ای خاص در سیستم حسابداری ثبت شده و و محاسبه گردند.

در طول روند تولید یک محصول، بر اساس ایرادات دستگاه یا خطای انسانی، ایجاد محصولات معیوب امری طبیعی می باشد. حسابداران می توانند بر اساس قابل فروش بودن یا غیر قابل فروش بودن آن ها، داده ها را در سیستم حسابداری خود درج نمایند. با کمک حسابداری قراضه می توان از روند تولید و فروش محصولات اطلاع پیدا کرد. همچنین در صورت فروش اجناس از رده خارج شده ممکن است برخی از ضررهای کارخانه جبران شده و هزینه آن برگشت داده شود. همچنین در صورتی که محصول تولید شده قابل فروش نباشد می توان با ثبت اطلاعات آن در سیستم از میزان ضرر و زیان کارخانه و همچنین میزان ورودی و خروجی آن اطلاع پیدا نمود و در نتیجه نسبت به کاهش ضرر اقدامات لازم را انجام داد.

نحوه حسابداری ضایعات چگونه انجام می شود؟

به طور کلی در یک کارخانه یا شرکت تولیدی، برای انجام روال حسابداری ضایعات نخست باید مشخص شود که محصول تولید شده در چه زمره ای قرار میگیرد. توجه داشته باشید محصولاتی که استاندارد های لازم را ندارند به دو دسته قابل استفاده و غیر قابل استفاده تقسیم می شوند. هر یک از این دسته ها خود به دو بخش قابل فروش و غیر قابل فروش تبدیل می گردند. با محاسبه این موارد می توان به میزان قابل توجهی هزینه های اضافی را کاهش داد.

حسابداری انواع مختلف دورریختنی

ممکن است ضایعات تولید شده قابل فروش باشند که در این صورت قسمتی از هزینه تولید محصول جبران شده و در سیستم حسابداری ثبت می گردد. از طرف دیگر ممکن است دورریختنی تولید شده در روال انجام سفارش خاصی نبوده و صرفا دورریختنی های معمول کارخانه باشد که قابلیت فروش دارند. در اینصورت می توان هزینه ناشی از فروش آن را به حساب شخص شرکت اضافه نمود تا برای موارد آتی استفاده گردد. این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که همیشه ضایعات تولیدی قابل فروش نیستند. لذا می توان هزینه ناشی از اینگونه موارد را در حسابداری به هزینه های جانبی کارخانه اضافه نمود.

نکات حسابداری دورریختنی

در پروسه حسابداری ضایعات می بایست از فردی خبره و متبحر در این کار کمک بگیرید. حسابداران متخصص می بایست ابتدا اطلاعات لازم در خصوص ضایعات را دانسته تا همانطور که پیشتر توضیح داده شد بتوانند فروش یا عدم فروش این محصولات را به طور دقیق و با جزییات کامل ثبت نمایند. برای نمونه در ضایعات قابل فروش علاوه بر هزینه تولید باید هزینه دریافت شده از مشتری را نیز در سیستم حسابداری خود ثبت کنند.

از سوی دیگر دانستن تمامی اطلاعاتی که در خصوص ضایعات در رابطه با فروش آن ها یا عدم فروش آن ها وجود دارد می تواند به واحد حسابداری هر کارخانه کمک نماید تا درآمد و هزینه کلی یک سفارش یا محصول را به دست آوردند. حسابدار باید بداند که ثبت نکاتی همچون نوع ضایعات، زمان تولید و پایان آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *