نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل
نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل

آشنایی با دلایل ایجاد کننده و روش های تسکین درد کشاله ران در بارداری

درد کشاله ران در بارداری

درد کشاله ران در بارداری از جمله مشکلاتی است که خانم های باردار در طول دوران بارداری خود با آن مواجه می شوند. این نوع درد طبیعی بوده و جزئی از دوران بارداری به شمار می آید، از اینرو جای هیچ گونه نگرانی نیست. این درد تنها زمانی می تواند خطرناک باشد که بیش از حد و غیر قابل تحمل باشد. در ادامه این مقاله با نیاز مردم همراه باشید.

درد کشاله ران در بارداری از چه زمانی شروع می شود؟

یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از خانم های باردار را به خود درگیر می سازد این است که درد کشاله ران در بارداری از چه زمانی آغاز می گردد. این درد اغلب در اواسط سه ماه دوم بارداری آغاز می گردد. در این زمان رحم از نظر اندازه در اثر رشد جنین دچار تغییرات قابل ملاحظه ای می شود. این درد در اواخر دوران بارداری بر طرف می گردد. این درد همچون دردهای عضلانی است که اغلب به دلیل کار زیاد به وجود می آید. بهتر است بدانید درد کشاله ران در بارداری یک درد طبیعی است که ممکن است حتی برخی از مادران این درد را تجربه نکنند.

 

نگاهی بر دلایل ایجاد کننده این درد

بهتر است بدانید عوامل متعدد و بسیاری در ایجاد این نوع درد دخیل هستند. این درد زمانی رخ می دهد که رباط های نگه دارنده مفاصل ساکروایلیاک شل شده و دچار ضعف شوند. مفاصل ساکروایلیاک یا مفاصل خارجی خاصره ای ستون فقرات را به لگن متصل می کند. در ادامه نگاهی بر دیگر موارد مهم و تاثیر گذار بر این نوع درد خواهیم داشت. یکی از عواملی که منجر به ایجاد درد کشاله ران می شود، ترشح هورمون ریلاکسین است.  ترشح هورمون ریلاکسین به مقدار زیاد بدن را برای عمل زایمان به خوبی آماده می کند. این نوع هورمون موجب می شود که نوزاد در موقع زایمان خیلی راحت از مسیر زایش عبور نماید، زیرا باعث نرم شدن مفصل های لگن می شود.

هورمون ریلاکسین میزان حساسیت مادران باردار را نسبت به ضربات بیرونی به طور قابل توجهی بالا می برد، از اینرو باعث ایجاد درد کشاله ران می گردد. آماس و درد عصب قسمت نشیمنگاهی از دیگر دلایل ایجاد این مشکل است. در موقعی که رحم ورم می کند دو عصب سرینی موجود در بدن تحت فشار قرار می گیرند، از اینرو این امر باعث درد و حس سوزش در قسمت نشیمنگاه و محل ران می شود. بالا رفتن وزن نیز از دیگر عواملی است که منجر به ایجاد درد در این قسمت می شود. در واقع اضافه وزن باعث فشار آمدن به لگن و در نهایت ایجاد درد کشاله ران می گردد. پوکی استخوان زودگذر نیز از دیگر دلایل ایجاد کننده درد کشاله ران در دوران بارداری است. وضعیت نامناسب و وجود درد رباط دور رحم از دیگر دلایل ایجاد کننده درد کشاله ران در بارداری هستند.

آشنایی با روش ها و تکنیک های تسکین درد کشاله ران

استفاده از برخی تکنیک ها و روش ها تاثیر بسیار زیادی در کاهش این درد ایجاد شده دارد، از اینرو نگاهی مختصر بر این روش ها خواهیم داشت.

پهلو خوابیدن

یکی از تکنیک های مهم تسکین درد کشاله ران به پهلو خوابیدن است. در مراحل آخر بارداری خم کردن زانوها و پاها در موقع خواب و به پهلو خوابیدن تاثیر بسیار زیادی در کاهش این درد دارد. استفاده از ماساژ پیش از زایمان نیز از دیگر راه های کاهش این درد به شمار می آید. ماساژ درست و اصولی علاوه بر کاهش درد کشاله ران باعث آرام شدن عضلات و کاهش استرس می شود. استفاده از گرما درمانی همچون حمام آب گرم یا کیسه آب داغ نیز از دیگر روش های کاهش این درد می باشد.

 یوگا و پیلاتس

یوگا و پیلاتس موجب کاهش درد پشت و درد کشاله ران در بارداری می شود. از آنجا که حرکت در آب فشاری را به مفاصل وارد نمی کند، از اینرو تمرینات آبی تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد کشاله ران و کشیدگی کشاله ران دارند. همچنین استفاده از کمربند بارداری یا ایلیاک بریس از دیگر مواردی است که باعث کاهش درد کشاله ران در موقع انجام فعالیت ‌های فیزیکی می شود. استفاده از بالش های حاملگی یو شکل نیز از دیگر مواردی است که تاثیر بسیاری در کاهش این درد دارد. با استفاده از این تکنیک های ساده می توان این درد را به طور قابل توجهی کاهش داد.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *