نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل
نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل

آشنایی با جراحی تعویض مفصل زانو

آشنایی با جراحی تعویض مفصل زانو سبک زندگی تاثیر بسزایی بر اغلب بیماری ها دارد. یکی از پیچیده ترین قسمت های بدن مفصل زانو است. این قسمت از بدن در معرض آسیب و ضربه های شدیدی قرار دارد. اخیرا ناراحتی های مربوط به مفصل زانو بسیار شایع شده است. اما پیشرفت علم تا حدودی توانسته است اغلب این مشکلات را برطرف کند. جراحی تعویض مفصل زانو یکی از عمل های موفقیت آمیز در دنیا به حساب می آید.

تعریف تعویض مفصل زانو

در محل قرارگیری مفصل یک بافت ارتجاعی و انعطاف پذیر وجود دارد. این بافت در تسهیل حرکت نقش بسزایی دارد. در صورتیکه این بافت تخریب شود اصطکاک استخوان ها افزایش می یابد. این امر سبب ساییدگی استخوان و درد شدید در ناحیه زانو می شود. پزشک در این شرایط برای بهبود شرایط بیمار عمل تعویض مفصل زانو را به بیمار پیشنهاد می دهد.

چه افرادی باید این نوع جراحی را انجام دهند؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم تعویض مفاصل زانو جزء عمل های موفقیت آمیز به حساب می آید. پزشک در مراحل ابتدایی از درمان های غیرتهاجمی از قبیل دارو و یا فیزیوتراپی برای بهبود بیمار استفاده می کند. اما اگر  این نوع درمان های اولیه بی تاثیر باشند پزشک جراحی را توصیه می کند. بنابراین این افراد تنها با جراحی می توانند مشکل و درد زانو خود را برطرف کنند. به طور کلی افراد با درد شدید و بی وقفه در زانو، افراد با بدشکلی یا کجی زانو باید نسبت به جراحی زانو اقدام کنند. همچنین کسانی که به دلیل زانو درد دچار محدودیت حرکتی شده اند و یا درمان های غیر جراحی برای آن ها بی تاثیر بوده است باید برای بهبود وضعیت خود جراحی تعویض مفصل زانو را انجام دهند.

هدف از جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟

ساییدگی مفصل زانو فاصله استخوان ها را به یکدیگر نزدیک کرده و سبب محدودیت دامنه حرکتی زانو می شوند. از طرفی فرد برای انجام برخی فعالیت ها از قبیل بالا رفتن از پله ها دچار درد شدید زانو می شود. هدف از جراحی تعویض مفصل زانو از بین رفتن درد ناشی از ساییدگی، روماتیسم، تخریب مفصل وآرتروز زانو است. با انجام این نوع عمل جراحی فرد پس از مدت زمان کوتاهی به فعالیت های روزمره خود برمی گردد.

دلیل انجام این نوع عمل جراحی

در برخی موارد از قبیل از بین رفتن غضروف، ساییدگی مفصل، التهاب آن و در نهایت موثر نبودن درمان های غیرجراحی باید تعویض مفصل زانو انجام داد. پزشک با استفاده از پروتزهای مصنوعی سبب بهبود وضعیت بیمار می شود. عوامل مختلفی سبب از بین رفتن غضروف می شوند. برای مثال ضربه و آسیب به زانو، روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان، آرتروز در از بین رفتن غضروف و ساییدگی استخوان ها تاثیر بسزایی دارند. هر کدام از این عوامل در اثر افزایش سن، حوادث غیرمترقبه، شکستگی و التهاب استخوان به وجود می آیند.

نحوه انجام این نوع عمل جراحی

می توان گفت درصد قابل توجهی از جراحی های تعویض مفصل با موفقیت همراه است. این نوع جراحی به افراد کمک می کند تا سالیان سال وضعیت خود را بهبود بخشند. در واقع عمل تعویض مفصل زانو برای بازگشت بیمار به زندگی عادی کمک شایانی می کند. مراحل انجام این نوع عمل جراحی به شرح زیر است.

بیهوشی: پزشک پس از بررسی وضعیت بیمار نوع بیهوشی را تشخیص می دهد. معمولا پزشک از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی استفاده می کند. سپس پزشک برای دسترسی به نواحی داخلی مفصل زانو و استخوان های این ناحیه یک شکاف کوچک ایجاد می کند. پس از این مرحله پزشک توسط یکسری ابزارهای خاص نواخی آسیب دیده را حذف می کند. در نهایت با توجه به وضعیت بیمار پروتز و یا ایمپلنت های مخصوصی را جایگزین مفصل آسیب دیده می کند.

پروتز و یا ایمپلنت ها از جنس فلزی و یا پلاستیکی هستند، که توسط ماده ای به نام سیمان استخوانی به استخوان های ران و ساق پا متصل می شوند. در برخی موارد پزشک برای اتصال استخوان با مفصل مصنوعی از روش تثبیت بیولوژیک استفاده می کند.

آیا نتیجه تعویض مفصل زانو دائمی است؟

این نوع عمل جراحی تاثیر بسزایی بر بهبود وضعیت بیمار دارد. معمولا با انجام یکسری اقدامات می توان تا 20 سال از مفصل تعویض شده استفاده کرد. از اقدامات ضروری در این زمینه می توان به انتخاب بهترین دکتر، انجام فیزیوتراپی قبل از جراحی جهت تقویت عضلات، روش جراحی، نوع پروتز و شرکت سازنده ی آن، مراقبت های بعد از جراحی و مراقبت های همیشگی بیمار از پروتز اشاره کرد.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *