نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل
نیاز مردم - ثبت آگهی رایگان درگوگل
پوکی استخوان

آشنایی با علائم و روش های پیشگیری از پوکی استخوان

پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع و رایجی است که امروزه اغلب افراد را درگیر خود ساخته است. اگر افراد از یک رژیم غذایی حاوی کلسیم پیروی کنند به هیچ وجه دچار این بیماری نخواهند شد. این بیماری عوارض جدی و خطرناکی را برای افراد به دنبال دارد. در این مبحث با علائم و روش های پیشگیری از پوکی استخوان آشنا خواهیم شد.

 

 پیشگیری از پوکی استخوان
پیشگیری از پوکی استخوان

 

آشنایی هر چه بیشتر با پوکی استخوان

پیشگیری از پوکی استخوان نوعی عارضه است که تراکم کم استخوان و از دست دادن بافت استخوانی را به دنبال دارد. این شرایط به نوعی باعث شکننده شدن استخوان ها خواهند شد. ریسک شکستگی و ترک خوردگی استخوان در نواحی مختلفی همچون ستون فقرات، نواحی لگن و مچ دست درافراد مبتلا به این عارضه به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند. این عارضه اغلب در زنان مسن باعث ایجاد صدمات و شکستگی استخوان ها می شود.

نگاهی بر علائم پوکی استخوان

بهتر است بدانید پوکی استخوان یک بیماری خاموش محسوب می شود. این عارضه تا زمانی که استخوان نشکند و یا یک یا چند مهره دچار آسیب نشوند هیچ نشانه ای ندارد. شکستگی مهره خود دارای علائم و نشانه های مختلفی است. کوتاه شدن قد، کمر درد شدید و ناهنجاری‌ های ستون فقرات همچون خمیدگی پشت از جمله این علائم هستند. در واقع استخوان‌ هایی که تحت تاثیر این عارضه قرار می گیرند بسیار شکننده خواهند شد. این شکستگی ها یا به خودی خود اتفاق می افتند و یا در برخی موارد اتفاق می افتند. مثلا این استخوان های پوک در موقع حرکات معمولی همچون بلند شدن، خم شدن و یا سرفه کردن ممکن است دچار شکستگی شوند. همچنین افتادن از ارتفاع کم و یا زمین خوردن آرام نیز ممکن است باعث شکستگی این استخوان ها شوند.

آشنایی با روش های مختلف پیشگیری از پوکی استخوان

همانطور که می دانید همواره پیشگیری بهتر از درمان است. در این بخش با روش های مختلف پیشگیری از پوکی استخوان آشنا خواهیم شد.

کلسیم: یکی از روش های مهم و موثر در جلوگیری از بروز این عارضه مصرف کلسیم است. بهتر است بدانید مردان و زنان در سن ۱۸ تا ۵۰ ساگلی باید در طول روز ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنند. این مقدار برای مردان بالای ۷۰ سال و زنان ۵۰ سال به بالا به ۱۲۰۰ میلی گرم در روز می رسد. برای دریافت کافی این میزان کلسیم بد نیست با منابع خوب کلسیم آشنا شوید.

سبزیجات با برگ ‌های سبز تیره یکی از این منابع هستند. همچنین از دیگر منابع کلسیم می توان به لبنیات کم چرب اشاره داشت. ماهی سالمون یا ساردین کنسرو شده استخوان ‌دار از دیگر منابع تامین کلسیم محسوب می شود. دانه‌ های غلات و آب پرتقال غنی شده با کلسیم از دیگر منابع مهم دریافت کلسیم هستند. همچنین سویا و مشتقات آن از بهترین منابع کلسیم می باشند. در صورتی با استفاده از رژیم غذایی نتوانید میزان کافی کلسیم را دریافت کنید باید مکمل ‌های کلسیم استفاده کنید.

ویتامین D: یکی از ویتامین هایی که توانایی بدن را جهت جذب کلسیم افزایش می دهد ویتامین D است. این نوع ویتامین را می توانید از نور خورشید دریافت نمایید. اگر در ارتفاعات زندگی می کنید یا کمتر در معرض نورخورشید قرار دارید باید از مکمل ویتامین  Dاستفاده کنید.

ورزش و تمرین: از دیگر روش های مهم و موثر در پیشگیری از پوکی استخوان ورزش و تمرین است. اگر می خواهید استخوان ‌های قوی داشته باشید بهتر است ورزش کردن را فراموش نکنید. پیاده روی، دو آهسته، پرش با طناب و اسکی از جمله ورزش های تقویت استخوان به شمار می آیند.

افراد مبتلا به این عارضه چه چیزهایی را نباید بخورند؟

افراد مبتلا به پوکی استخوان برای اینکه این عارضه را تشدید نکنند باید از خوردن برخی چیزها خودداری کنند. یکی از غذاهای ممنوعه غذاهای پر نمک است. همچنین مصرف بیش از حد الکل باعث کاهش توده استخوان می شود. سبوس گندم، ویتامین آ اضافی و مصرف کافئین نیز برای افراد مبتلا به این عارضه پیشنهاد نمی شود. از دیگر مواد غذایی که کاهش توده استخوان را به دنبال دارد حبوباتی همچون لوبیا است. لوبیا هر چند که یک منبع غذایی سالم برای زنان مبتلا به این عارضه می باشد، اما سرشار از فیتات می باشد. بهتر است بدانید فیتات تاثیر بسیار زیادی در کاهش توده استخوان دارد.

 

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *